Hoppa till sidans innehåll

Historik


Bordtennis har spelats i Kågeröd sedan mitten av 1930-talet. Kågeröds BTK bildades den 22 februari 1945. Det var då ett 30-tal medlemmar som bröt sig ur Kågeröds Idrottsförening för att bättre kunna ägna sig åt just bordtennis.

Här kommer Kågeröd BTK`S historia del 1. Dels från en gammal skylt i hallen och dels en del artiklar som jag hittade i mitt klippalbum. Alla är författade av en legendar inom föreningen, nämligen Gösta Nordahl.


Ledare:
Klubbens första ordförande var Allan Nordahl och övriga ledamöter: Svante Nilsson , Kurt Nilsson och Evert Pålsson. Styrelsen har skiftat genom åren, men några har varit förvånansvärt slitstarka. Ebbe Johansson blev ordförande i KBTK 1946 och satt länge Han var sedan också ordförande i bordtennisklubbens supporterklubb, KBTK´S Vänner, i hela 25 år. Börje Johnsson, Sven Karlsson, Kjell Olofsson, Göte Olofsson, Gösta Nordahl, Ingvar Andersson, Ebbe Hansson och Ernst Jönsson är några av dem som var med i klubbens inledande decennier. I början på 1960-talet så kom Sten Persson att tillsammans med Gösta Nordahl att ha ledande roller i föreningen en bra bit in på 1980-talet. Några av deras styrelseledamöter har varit Karl Östman, Christer Johnsson, Jan Eriksson, Ingmar Kvist, Per Danielsson och Börje Johnsson.


Spellokaler:
1944-1950 var spellokalen ett uthus som låg nere vid ån ( Fru Karlssons uthus). Det var enkelt att städa. Vatten bars in från ån, kastades ut på golvet och då var det bara att sätta igång med kvastarna. Genom en spricka i väggen som vette mot ån sopade man ut både vatten och smuts. Enkelt och mycket praktiskt. Från 1950 till 1979 höll klubben till i gamla Folkets Hus, som låg mitt emot dagens Pump-mack. Sommaren 1979 byggdes bt-hallen i Milkfoods gamla lagerlokal och där spelar klubben även i dagens datum

Spelare:
Framgångarna i serier och tävlingar har givetvis skiftat under årens lopp. Som bäst har klubbens A-lag varit i div.2. Klubbens framgångar i tävlingar har varit som störst perioden 1965-1970 då bl.a Gert Jönsson, Christer Johnsson, Palle Dajenfeldt, Tommy Bergli, Rune Olofsson, Göran Strinnemark och Nils-Ingvar Ekholm var fruktade motståndare. Gert Jönsson var 1968 Skånemästare i både pojk-och junorsingel. Han var rankad som nummer 10 i Sverige under juniortiden. Av de äldre spelarna kommer många ihåg Kjell och Kurt Nilsson, Sten Persson, Olle Skoug, Per Rosenkvist, Gösta Olofsson och Ebbe Johansson. Klubben hade ett bra damlag i början av 1950-talet. Birgit Karlsson, Anna-Greta Ström, Britta Nilsson, Karin Nilsson, Annika Bengtsson och Helen Danielsson är några av klubbens duktiga damer. För undertecknad är det min förhoppning att bordtennis ännu en gång skall intressera ungdomen i Svalövs kommun och att duktiga ledare skall ta hand om dem.
Kågeröd 22/2 1985 Gösta Nordahl

Uppdaterad: 04 OKT 2017 15:34 Skribent: Elisabeth Nilsson

Klicka för pdf i nytt fönster
.....
.....

sponsorhuset
 . 

Stöd KBTK genom att köpa

Olle Skoug's ljudbok

Postadress:
Kågeröds BTK - Bordtennis
Böketoftevägen 5
26877 Kågeröd

Besöksadress:
Böketoftevägen 5
26877 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0706845363
E-post: magnus.andren@afcons...

Se all info