Hoppa till sidans innehåll

Äntligen. Våra första SM medaljer!

18 APR 2011 09:18
Wilma och Hanna blev 3:a vid USM i F12 dubbel

  • Skapad: 18 APR 2011 09:18

Tjejerna storspelade alla dagarna i USM, men främst imponerades vi av fredagens spel då vi hade 8 vunna matcher och ingen förlust. Det var en drömstart. Lottningen såg tuff ut och vi var nervösa när kvalspelet började men Hanna inledde poolen med överraskande 3-0 mot en av favoriterna och fullföljde med ytterliggare två 3-0 vinster. Spelet var helt enkelt riktigt bra. Wilma hade en krokigare väg men vem kunde tro att hon skulle vinna alla tre matcherna? I varje match var hon pressad men starkast när det gällde som mest! Båda vidare som grupp ettor till lördagens slutspel.  

 

Wilma kämpade väl mot en tjej från Jönköping som vi vet passar henne illa. Det hade gått att få bättre lottning men inställningen var mycket bra. För Hannas del lyckades hon vinna med 12-10 i sjunde och avgörande set i första slutspelsmatchen. I nästa omgång väntade Sverige ettan Stina Källberg och då Hanna pressade henne hårt i förra mötet så fanns det förhoppningar, men denna gång var Stina bättre. Hanna slutade 9:a och Wilma 17:e i singel spelet!!! 

 

När dubbeln började så hade tjejerna förhoppningar om att vinna första matchen vilket de gjorde med 3-1. I andra omgången ställdes man mot ett av fyra seedade par och chanserna var minimala men här visade man en enorm styrka i flera viktiga poäng och det var tydligt vilka tjejer som ville mest och hjälpte varandra bäst. Hanna var nästan felfri i de två sista seten och gjorde kanske sitt livs match. 3-1 och en stor överraskning i tävlingen. I kvartsfinalen var det nervöst. Vi visste att vi spelade om medaljerna och det syntes. 1-0 i set var en bra början men i andra stämde inget och i tredje var man långt efter och nerverna utan på tills att Wilma tog tag i det och vände setet till Kågeröds fördel. Efter det släppte nerverna och i fjärde spelade tjejerna riktigt bra och vann!

I semifinalen mot Sverige ettan och tvåan var vi chanslösa men med bra spel. Stina och Erica är duktiga, men när medaljerna hängdes om halsen så glömdes den matchen lätt bort.

 

Det var en märklig bild att se 6 medaljörer som räknas som yttersta Sverige toppen, också våra tjejer med Kågeröds klubbmärke på bröstet.

 

GRATTIS tjejor!!!!!!!!

 

Till sist, ett stort TACK till Peter för all hjälp.

Skribent: Annelie Andrén

Klicka för pdf i nytt fönster
.....
.....

sponsorhuset
 . 

Stöd KBTK genom att köpa

Olle Skoug's ljudbok

Postadress:
Kågeröds BTK - Bordtennis
Böketoftevägen 5
26877 Kågeröd

Besöksadress:
Böketoftevägen 5
26877 Kågeröd

Kontakt:
Tel: 0706845363
E-post: magnus.andren@afcons...

Se all info